top of page
  • Foto van schrijverMiranda

Reflectie op een onbeschreven blad...

Bijgewerkt op: 5 apr. 2021

Reflectie…

Daar zit ze dan, te staren naar een leeg wit vel papier. De raad kwam van haar kinesist, “Schrijf je verhaal over jezelf, op papier, maar in de 3e persoon. Het kan zeer verhelderend werken.” Maar ja welk verhaal… welk stuk… waar te beginnen...


Nu achteraf lijken vele stukken bijna nietszeggend. Maar toen… tja toen… toen ze er middenin zat was dat even een ander verhaal, het overweldigde haar. Ze weet nog zo goed dat ze op handen en voeten door de huiskamer heeft gekropen, denkend nooit meer uit dat gevoel te komen. Een zo zwaarmoedig gevoel dat haar omlaag trok in een diepe donker put. Een plek waar ze, toen ze er tijden later eenmaal uitgekropen kwam, nog jaren ontzag voor heeft gehad… De angst er weer in terug te keren. Vanuit die angst ook weer een oud patroon nieuw leven ingeblazen, namelijk controle. Trachten controle te houden op alles wat ook maar leek op iets wat herhaling zou kunnen triggeren. Zekerheid creëren op alles. Utopie natuurlijk, want zo werkt het in het leven niet.


Het verkrampte haar, verkrampt haar soms nog, want niets zo lastig als zekerheden loslaten. Maar ze is op weg. Ze weet dat dit ‘nieuwe’ patroon ook een oud patroon is dat zijn wortels in haar jonge jaren heeft. Ze heeft de neiging zekerheid voor alles en iedereen te creëren, zichzelf incluis, maar dit ook ten koste van zichzelf. Beide zijn ook weer patronen die haar ooit over de klif hebben gejaagd. Hoe tegengesteld wil je het hebben. Nu ze er van een afstandje naar kijkt weet ze dat ze het op dit moment goed doet door te trachten het wensen van zekerheid en het creëren van zekerheid los te laten en dingen bij de dag te nemen. Ze ziet wel wat het leven brengt.


Alles wat ze in haar hoofd kan bedenken en 100x heeft door gekauwd en getracht heeft af te schermen, te beschermen, het kan zo weer overhoop worden gehaald door elementen buiten haar zelf om. Daarom steekt ze er steeds minder energie in. Ze gebruikt haar energie steeds meer om elke dag met positiviteit tegemoet te treden. Wetende dat geeft kracht en vanuit die energie kan ze de hele wereld aan en dat creëert zekerheid en veiligheid.
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page