top of page
  • Foto van schrijverMiranda

Breathe in the Magic...

Bijgewerkt op: 24 mei 2021

Fantasie… Dromen… Creëren…

Nu achteraf is de 1e keer dat ik mij bewust werd van fantasie een dag dat ik met mijn opa ging wandelen. Ik was schat ik een jaar of 7. Eerst stelde hij, voor mij toen, allerlei ingewikkelde vragen over mijn (stief)vader. Iemand waarvan ik mij nog niet eens bewust was van wat hij was... als de man waar ik papa tegen zei. Als al eens eerder benoemd, ik werd mij pas laat bewust van de wereld om me heen in al haar facetten en interacties. Toen gaandeweg het bewust zijn er wel kwam was ik hier liever niet dan wel. Ik trok me terug in mijn eigen wereld, waarvan ik nu denk waar baseerde ik dit als zo een jong kind op? Toen ik wat ouder werd baseerde ik het op dingen die ik om me heen zag, of op tv en las. Maar daarvoor toen ik 5…6…7… was?

Nogmaals ik heb er weinig herinnering aan. Tijdens meditaties zie ik dat kind in verschillende geschapen droomwerelden ronddartelen en word ik er blij van. Nu weet ik dat, voor de “inspiratie” van buitenaf kwam, ik dit dus al kon creëren. Dat kwam dus van binnenuit, de connectie met de bron waar het allemaal voor het grijpen lag en nog altijd ligt. Is dat dan dromen creëren vanuit fantasie?

Maar terug naar opa, we liepen door het ons vertrouwde weggetje, aan de overzijde bij mijn opa en oma hun huis. Een weggetje waar heden ten dage een nieuwe wijk gebouwd is en het pad dat we liepen nu zeer toepasselijk “Memorylane” heet.

Er lag wel eens zwerfvuil langs de weg, ja helaas ook toen al. Een schoen… een sok… een emmertje… eens wat. Maar deze dag daar samen met mijn opa, die hier het voortouw in nam, fantaseerden we een verhaal waar dit allemaal vandaan kwam. Het verhaal ben ik kwijt, maar het is een mooie herinnering aan mijn opa. Het is een moment, met mijn opa, waarvan ik me niet kan herinneren of ze daarvoor ook al waren en of ze daarna, op die manier, nog ooit zijn geweest. Waar het me waarschijnlijk wel heeft neer gezet, is op het pad van fantasie. Fantasie die ik, middels dagdromen, in mijn jonge jaren tot een kunst verheven heb. Een wereld creërend waarin ik mij meer passend zou voelen… gelukkiger... Later vanuit de fantasie reëlere dagdromen en het dan voor mezelf creëren op deze wereld. Tegenwoordig meer vertegenwoordigd in meditatie en het in de ruimte zetten van mijn dromen. Dan dit middels mijn fantasie zo beeldend mogelijk doen, het creëren laat ik over aan het universum...

Uit het dagboek “Geboorte van een large medium”


Affirmatie:

Breathe in the Magic… Breathe out the Possibility... Create the Magic©13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page