top of page

OREGANO ETHERISCHE OLIE

Ik werk in mijn praktijk met Young Living etherische olie. Het is telkens weer een ontdekkingsreis als ik ermee aan de slag ga. Ik voel in op de persoon en ga dan "heksen" (zoals mijn man het noemt). Ik blend dan de oliën die ik vind passen bij de situatie van de persoon. Ik gebruik EO in diffuser, massage, roll-ons en soms (privé) inname.

Bijgaand weetjes over de Young Living Etherische Olie Oregano

360508_edited_edited.jpg
OREGANO ETHERISCHE OLIE
Allereerst mijn persoonlijke ervaring met deze olie. Het is een olie die onderdeel is van de Young Living Raindrop Massage. Het is een zeer krachtige olie die een diepe werking heeft. Het is na de Valor de 1e olie waar je in de Raindrop mee van start gaat. Dat voel je, hij zet meteen een sterke stroming in werking, ook bij mij als masseur.
Oregano is tevens goed inzetbaar om wratten te behandelen.
Ik heb hem regelmatig gebruikt om de voetwratten bij iemand weg te halen. (Volg handleiding goed)
Handschoenen aan en aan de slag.
Dagelijks 1 druppeltje op een pleister op elke wratje plakken.
Daags erna voorzichtig wat loskomt weghalen en dan weer een nieuw pleister erop. Het heeft 8 - 14 dagen geduurd en ze waren allemaal verdwenen. 
Algemene info.

Oregano essentiële olie
De olie heeft een zwaar kruidig prikkelend aroma, het heeft een sterk immuun bevorderende eigenschap

Historie
Traditioneel wordt het kruid oregano al eeuwenlang gebruikt voor spijsverteringsproblemen, luchtwegen problemen, griep, verkoudheid en tegen mond en keel ontstekingen. In China werd en wordt het gebruikt voor braken, koorts, diarree, geelzucht en huidaandoeningen. In Egypte gebruikten ze oregano om voeding te conserveren en wonden te reinigen. In Griekenland gebruikten ze het ook tegen hoofdpijn, zweren, longziekten, astma en krampen en nu nog steeds word het in de thee gebruikt als volksmedicijn bij verkoudheid, keelpijn, griep, maagzweren en andere maag en darmklachten. Het kruid is ook opgenomen in het Hildegard ’s medicijnen boek. Hildegard van Bingen (1098-1179) werd bekend als de eerste kruidkundige en natuurgeneeskundige van de middeleeuwen. Haar boek documenteerde meer dan 12.000 remedies voor symptomen en ziekten.

ORAC waarde  153.007 (TE/L)
ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity. Het vertelt je de antioxidant capaciteit van een voedingsmiddel. Antioxidanten hebben aangetoond dat het risico kan verminderen van leeftijdsgebonden aandoeningen en kanker.

Eigenschappen
Krachtig antiviraal, antibacterieel, antischimmel, anti parasitair, slijmoplossend, ontstekingsremmend, ontsmettingsmiddel, antioxidant, immuun stimulans, lever beschermend.

Gedocumenteerd gebruik
Artritis, astma, bronchitis, candida, darmparasieten, eelt, huid (verhard), infecties, keelpijn, kinkhoest, longontsteking, luchtwegen (infecties), reuma, spijsvertering (problemen), tuberculose en wratten (harde).

Invloed lichaam stelsel  luchtwegenstelsel, immuunsysteem, spieren en botten
Aromatische invloed  creëert gevoel van veiligheid

Mentale spirituele invloed
De olie geeft kracht, moed en veiligheid en helpt het verleden los te laten, zodat er een nieuw begin gemaakt kan worden. Het laat de angsten gaan van afsluiting en kwetsbare gedachten. Het zal degene helpen die weigert om volwassen te worden (mogelijk door het opgroeien in een stressvolle omgeving) en het nodig heeft om harmonie terug te vinden.

Invloed Chakra  bevordert de opening van de zonnevlechtchakra
Chakra kleur  groen

Gebruik
Verdund – 20:80 verdunning (1 deel essentiële olie: 4 delen V6/ plantaardige 14

Tips
• Interessant om te weten: Laboratorium studies hebben de krachtig antibiotische, anti-schimmel en anti-virale eigenschappen bevestigd.
• Oregano is een erg “hete” olie. De meeste mensen gebruiken het verdund omdat het een zeer intense reactie kan geven.

Belangrijk
De olie nooit in de zon bewaren of dicht bij hitte of open vuur.
De olie niet in de ogen aanbrengen!
Kijk uit wanneer u de olie heeft gebruikt en het zit aan uw handen!
Krijgt u de olie toch in uw ogen, altijd met een basis olie uitspoelen, nooit met water en ga direct naar een arts.
Uit de buurt van kleine kinderen en huisdieren bewaren.
Verdunnen op de huid kan met V6 (Young Living), of een natuurlijke basisolie.
Bewaar de olie op een donkere, koele plek.

bottom of page